Ervaart u problemen met onze webshop via Internet Explorer? Via andere browsers zoals Google Chrome functioneert deze beter!

Award Winner Build of: Djess Bruggeman, Xv 250

9 Jul 2019
door Djess Bruggeman

Bruggemans, 2019

Eyy, Mijn naam is Jesse Djess.24 jaar en  Wonend in de achterhoek. En hier in het kort, hoe de bouw van mijn eerste chopper is verlopen.

Lelijk apparaat… vond ik in het begin.. 

Maar deze Yamaha Xv 250 zou  het voor mij moeten worden . De Ultieme combinatie van rock and roll en vrijheid.

2 jaar terug heb ik deze Yamaha ongezien geruild tegen een Honda Cbr racer. Die ik voor een schijntje op kon halen. Leuke beginners motor, maar voor mij moest het sowieso een chopper worden.
ik had een motor voor ogen, niet al te groot, clean, en ik wou iets wat je nagenoeg bijna nooit op deze manier gechopt ziet. Dus de meeste basismodellen als een vt600 en een rebel , savage, vielen voor mij al snel af. 


Toen ik dit ruilaanbod kreeg heb ik mijn vader de ruil laten doen, omdat ik gewoon moest werken die dag. Langste dag ooit , want ik wist dat dit het begin zou zijn van een hele vette droom die werkelijkheid ging worden. Eenmaal thuis stond die dan, onder de carport van mijn vader.

Gelijk aan geslingerd en de straat paar keer op en neer gereden. het was rond november dus heel veel meer kilometers zaten er niet in. Die zelfde avond was ik aan het bedenken wat ik ging bestellen, hoe ik zou beginnen , en vooral WAAR ik deze ging bouwen. Ik woon 3 hoog zonder schuur toen. Waarop mijn vader eigenlijk vrij snel zei. Waarom doe je het niet in de woonkamer, lekker voor de verwarming….

Een aantal dagen later, onderdelen besteld en de halve motor gesloopt.. stond die dan.
mijn vader begon al te denken waar ben ik aan begonnen toen het huis naar garage begon te ruiken.
Ik had eerder een auto gerestaureerd, maar nog nooit een motor.
Ik heb altijd in de garage gewerkt en heb metaal diploma’s dus opzich moest dat allemaal wel goedkomen. Ik ben toen aan de gang gegaan met de basis gereedschappen die mijn vader in de schuur had liggen, paar steeksleutels , boormachines en het belangrijkste van alles. Een Slijptol.

Na een hoop passen ,meten en kabels verlengen, paste er een ape hanger op. Die heb ik uiteindelijk van beide kanten nog iets ingekort zodat het niet te lomp zou ogen.
Ik had  er aangepaste brommer veren op gezet  die 15cm lager als het origineel zijn. Dus ook daar moest een hoop voor aangepast worden.

Dat er tijdens het bouwen wel is een biertje gedronken werd is niks nieuws, en dat kwam mij erg goed uit. Na een hoop bloed zweet en tranen,  een hele hoop eigengemaakte adapters , beugels, en klemmen, paste het voormijn idee mooi en was de stance precies zoals ik het wou .
Heb ik de hele motor uit mekaar getrokken op een bierkrat voor powdercoat and paint.

De kleur was wel egt een ding voormij, ik had geen idee welke kleur nou ruig zou zijn .
Wat ik wel wist is dat de wielen zwart werden met whitewalls , dat moest gewoon om de motor echt rocknroll te laten ademen.
Ik liep in de verfwinkel te zoeken naar kleuren tot mijn vriendin ineens zei. DIT IS T. dit is een mooie kleur. Ik heb die kleur gepakt en heb gelijk afgerekend, spontaner kon niet .. dus ik moet toch weer toegeven dat de vrouw in deze gelijk had…

Omdat ik een zo clean mogelijke look wou behalen heb ik zoveel mogelijk de originele schroefgaten/gleuven opnieuw weten te gebruiken.
Mijn vader.. die inmiddels allang spijt had van zijn idee om het in de woonkamer te doen. Zat bij de opbouw stiekem toch wel trots toe te kijken. Hij had het proces van voor tot achter. En alle bijbehorende olie en benzine geuren meegemaakt.

Toen het laatste deel terug kwam van powdercoat wist ik niet hoe snel ik de lagers erin moest drukken om de motor zo snel mogelijk af te bouwen, we zaten alweer rond maart dus ik moest en zou deze zomer nog rijden ..

En daar stond hij. Half 1 in de nacht. Midden Maart.
Maar hij was af.
ik had er nog niet mee gereden.. maar hij was af tot een roller

Volgende dag gelijk na het werk het eerste rondje. 

Ik had nog geen luchtfilter. De helft van de lampen werkten nog niet. De juiste uitlaat was nog niet binnen. Maar ik moest en zou zo snel mogelijk een rondje rijden. Maarr.....

Zo snel als dat ik buiten was. Was ik ook weer binnen.. 

Ik had een blinde spatbord ophanging gemaakt , maar totaal niet aan gedacht dat die niet meeveerde met de band. Waardoor ik de straat nog niet uit was en de lak van het spatbord was gebrand.

Toen ik dit opgelost had met een aantal spacers ertussen. Heb ik nog een aantal keer langs de weg gestaan maar in middels zijn alle kinderziektes er uit.
Inmiddels is het een succes verhaal. Heb er een aantal prijzen mee gewonnen en staat deze in een aantal magazines.

 

Ook een verhaal over je built welke je graag wilt delen? Schroom niet, mail ons even, we delen graag wat je met ons wilt delen! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »